Най-богатият африканец притежава 20 млрд. долара в актив

Скоро САЩ няма да са дом на най-много от милионерите в света. Азиатско-Тихоокеанският регион, в който влизат страни като Австралия, Китай и Индия, е на път да оглави своеобразната класация, информира “Дейли Телеграф”.

 

Регионът вече беше начело по този показател през 2011 г., но Съединените щати се върнаха на върха през следващата 2012 г. Броят на милионерите в Азиатско-Тихоокеанския регион обаче се е утроил за периода от 2007 до 2012 г., когато са били 3,68 млн. Прогнозата от канадско изследване сочи, че те ще се увеличават с по около 10% на година и така Америка отново ще заемат второто място през 2014 г.

 

Общото богатство на „местните” милионери се очаква да достигне 15 900 млрд. долара през 2015 г. Наред с това най-много нови богаташи има в Хонконг. Критерий за включването в класацията е притежанието на поне 1 млн. долара в свободни за инвестиране активи.

 

На фона на тези констатации излезе интересно проучване и за богатите жители на Черния континент. Милиардерите в Африка са 55, съобщи нигерийското издание „Венчърс”, предаде БГНЕС.

 

Според публикацията най-богатият африканец е нигерийският магнат Алико Данготе с богатство, оценено на повече от 20 млрд. долара.