33-годишната жена и бебето й оцеляха в медицинско чудо

Огромен успех за български лекари. В болница „Св. Екатерина” в София беше спасена родилка и бебето й със сложна сърдечна операция по време на раждане със секцио. 33-годишната жена, която е била приета в тежко състояние, се възстановява успешно, а бебето – момиченце, е напълно здраво и вече е вкъщи.

 

Бременната в осмия месец жена е била закарана по спешност от "Майчин дом" в "Св. Екатерина" в изключително тежко състояние и с опасност за живота заради инфекция и вродена сърдечна недостатъчност.

 

За да спасят жената и бебето й се налага тежка операция, която продължава повече от пет часа. Директорът на лечебното заведение проф. Генчо Начев ръководи екипа от кардиолози и гинеколози, които оперирали едновременно.

 

До вчера жената е била в реанимация, но вече е изведена и животът й е вън от опасност. Тя ще се възстановява от тежката операция още две седмици, а новороденото й момиченце е вкъщи и е добре. А в знак на благодарност към лекарите, семейството решило да кръсти детето си на името на болницата. То вече наддава. Тежи повече от 2 700 грама, защото то се е родило недоносено в осмия месец, но вече си е вкъщи, където го гледат бащата и бабата.