Според президента страшното е, че очевидно липсва организация

Работа на президента е да се вслушва в народа си, а този народ от 6 месеца излиза по улиците и скандира „мафия”, „олигархия”, „корупция”. Тук не става въпрос за това, че президентът на Република България или министър-председателя е повдигнал темата за олигархията. Напротив – народът я повдигна. И тук не става въпрос за това да се отговори на президента, а да се отговори на народа.”


Това заяви за ДИКOFF президентът Росен Плевнелиев относно позицията си по казуса „Пеевски” и правителството.


На въпрос защо не свиква нов съвет по национална сигурност и страх от ново скарване с лидера на „Атака” Волен Сидеров ли е причината, президент обясни, че изобщо не става въпрос за страх. 


„Много хора се опитват да внушат едно или друго действие на президента. Президентът е самостоятелен и ще прецени кога какво да свърши. КСНС е изцяло в моите компетенции, но последният съвет, който се проведе, не искам и няма да позволя да се повтори”, допълни Плевнелиев.


По коридорите на Народното събраниеОтносно темата за бежанците, президентът бе категоричен, че първо трябва да се видят плановете за действия и отговорност на правителството. 


Няма нищо страшно, че има вълна на бежанците. Страшното е, че явно няма организация”, отбеляза Плевнелиев. 


Повече гледайте във видеото.