Икономиите - главната причина за недоволството, бяха придружени от списък с претенции към властите

Хиляди демонстранти останаха в центъра на италианската столица след провелия се снощи пореден протестен митинг, който обедини недоволството от бюджетните съкращения и исканията за по-добър живот с цял списък от претенции към италианското правителство.

 

Протестиращите се обявиха не само срещу продължаващото затягане на коланите, но и против строежа на високоскоростната железница между Торино и Лион и разполагането в Сицилия на елементи на американската сателитна система MUOS, която се използва за военни комуникации. Призоваха и за разрешаване на жилищния проблем.

 

В тълпата се появиха дори имигранти с плакати, изразяващи недоволството от случващото се във водите около остров Лампедуза и такива, които не желаят ЕКСПО-2015 да се провежда в Милано, съобщават италианските медии.

 

Десетки хиляди се включиха в снощната мирна демонстрация, чиято цел бе да се прикове общественото внимание върху социалната цена на икономическата криза. Протестното шествие, което блокира една от пътните артерии в Рим, в крайна сметка завърши на един от големите площади в града, където бе издигнат палатков лагер.