Полицията в Атина твърди, че българските роми в Гърция редовно продават деца

Момиченцето, което беше намерено в ромски лагер и наречено в Гърция „Рус ангел”, е било оставено от родителите си за отглеждане. Това съобщи председателят на ромската общност в Атина. Истинските родители на детето допреди една седмица са се намирали в катуна. Те работили на плантациите за памук. Вероятно в този момент се намират в района на Евия и се издирват. 

 

По-рано местните медии съобщиха, че детето е продадено за 500 евро. Властите пък работят по версията за канал за внасяне на бременни жени от България, които раждат в Гърция, след което децата се продават. 

 

По данни на гръцката полиция продажбата на деца от български роми е редовна практика.

 

Развитие по случая с детето в ГърцияСвидетели са се обаждали в полицията, за да потвърдят, че са виждали момиченцето да проси в центъра на град Лариса, както и на остров Крит. Няма обаче официална информация детето да е било насилвано. 

 

Същевременно ромското семейство получавало помощи за многодетно семейство. Според документите жената се явява майка в две семейства, а мъжът е баща в три семейства. Всъщност двамата имат 14 деца, от които само четири са биологично техни.

 

Информация на Бойка Атанасова