Медиците установяват тенденцията жените да търсят късно лекарска помощ

Лекарите в Монтанската болница извадиха 7-килограмов тумор от корем на млада жена. Образуванието е било толкова голямо, че преди да се оперира, пациентката изглеждала като бременна в деветия месец. 


31-годишната Анна забелязала, че коремът й започва да нараства в началото на месец май, затова и отишла на гинеколог. Предполагала, че е бременна, защото и симптомите били такива. Лекарите обаче я диагностицирали с киста.


Кисти имало и на двата яйчника. Жената се изплашила и пренебрегнала съвета на лекаря за операция. Шест месеца по-късно състоянието й рязко се влошило и постъпила в болницата.


Това, което открили лекарите, било огромна двустранна туморна формация на двата яйчника, ангажираща целия корем, достигаща до черния дроб и диафрагмата. Жената дишала трудно и  имала силни болки, обясни д-р Захари Николов.


При последвалата операция лекарите изваждат от жената тумор по-голям от баскетболна топка. Според доктор Николов се очертава тревожна тенденция жените с гинекологични проблеми да търсят лекарска помощ твърде късно.


Повече гледайте във видеото.


Репортер: Биляна Борисова