Момчето е починало с тежка бронхопневмония

Полицията в Пловдив разследва смъртта на дете на възраст година и половина, починало, след като на два пъти било върнато от спешен кабинет с препоръка за лечение в домашни условия. За случая информира Дарик – Пловдив.  

 

В понеделник момченцето било откарано в спешното детско отделение на Университетската болница в града, където му предписали антибиотици. След като състоянието му се влошило, отново било доведено от негови близки в същия кабинет. Според чичото Синан Камбер при второто посещение дори е отказана спешна помощ.

 

На следващия ден детето изпада в кома и постъпва в Първа градска болница, където е починало в сряда сутринта.

 

Родителите на детето са в затвор в Германия и за него се грижат роднини на бащата. Бебето е върнато в България с временен паспорт и близките му смятат, че това е причина лекарите да не го приемат за лечение. Те обясниха, че е постъпило в сряда в общинската болница „Свети Мина“ с представен акт за раждане на друго дете на същата възраст – негов братовчед. В момента органите на реда работят по установяване на истинската самоличност на починалото момче.

 

Смъртта е настъпила след тежка бронхопневмония, придружена с остра дихателна и сърдечна недостатъчност, обясни началникът на детското отделение в общинската болница д-р Мария Панова. По думите й веднага след приемането на детето е назначено адекватно лечение.

 

Източник: Dariknews – Пловдив