Цецка Цачева отхвърли твърденията, че в ГЕРБ има разцепление

„Народният представител в ГЕРБ няма никакви възможности за самостоятелност. Той влиза, регистрира се и по заповед на хората отпред гласува по определен начин. Обяснете ми как мога да бъда народен представител и да бъдат провеждани такива проверки срещу мен? Нямат право, прокуратурата ме разследва въпреки имунитета ми”, заяви в пряка телефонна връзка за „Здравей, България” депутатът Георги Марков, който внесе смут в ГЕРБ, след като взе решение да напусне парламентарната група на партията.

 

Според някои слухове Марков е взел между 200 и 500 хиляди лева, за да предприеме това свое действие. „Не искам да говоря за „памперсите”, които правят тези коментари. Не искам да падам на тяхното ниво. Разбира се, заклевам се, че не съм взимал пари. В каквото кажете, мога да се закълна”, категоричен бе той.

 

От години срещу Марков тече дело за източване на ДДС по сделката за Свищовската автогара, което се прекратява наскоро. „Сделката е в миналото, платени са данъците, явно искат по този начин да ме контролират, да ми сложат нашийник. Това са едни бивши полицаи, които скалъпиха нещата и се опитват да контролират ситуацията във Велико Търново.

 

„Оттук насетне ще гласувам, както съм гласувал досега. Г-н Сидеров да не се притеснява – ще е необходим. Аз не напускам партия ГЕРБ, само парламентарната група. Ако ГЕРБ не се регистрира, и аз няма да се регистрирам, за да се получи кворум”, завърши Марков.

 

Напускането на Марков няма да се случи и с други представители на партията, категорично заяви Цецка Цачева, която гостува в студиото. „Дано Георги Марков има успех като независим народен представител. Не е разговарял с някой от групата, нямам информация за случая. Аз не знаех за делото за изтеглено на кредит. Г-н Марков няма да напуска редиците на партията, а ако говорим за „люспи”, трябва да погледнем ДПС, където изключиха Христо Бисеров”, добави бившият председател на НС.

 

„Несериозно е да има такива твърдения, че Силвио Берлускони ще става депутат в ГЕРБ. Вчера господин Борисов ги опроверга. Аз лично го прочетох в интернет. Не мисля, че имаме по-малко проблеми тук, у нас, за да се занимаваме с бъдещето на Берлускони. Още повече, когато се гласува бюджетът и то по безпрецедентен начин”, допълни Цачева.

 

Според народния представител от ГЕРБ в парламента цари абсолютен фарс и не се дава право на глас на опозицията при вземането на важни решения. По отношение на държавната субсидия за партиите, Цачева добави: „При управлението на ГЕРБ намалихме субсидията от 16 на 12 лева. В момента не се чува гласът на опозицията, каквото и да предложим, съдбата на нашите предложения е ясна. Ако ни дадат възможност да участваме в разискванията – ще коментираме предложението на Георги Кадиев да се намали с 20% субсидията”.

 

Целия разговор може да гледате във видеото.