Максималните температури ще са от 3 до 7-8 градуса

Утре ще остане студено. Ще има и слънце и облаци, почти без валежи. Сутринта в много райони ще е мъгливо. През деня главно в планините и в Западна България ще има и слънчеви часове.

 

Облачността ще е по-значителна над югоизточните райони, където е възможно да прехвърча и слаб сняг. Вятърът ще е слаб, по морето до умерен от север и с него ще продължи да навлиза хладен въздух.

 

Минималните температури ще са от 0 до минус 6, минус 7 градуса, а максималните ще са с малко по-високи от днес - от 3 до 7-8 градуса.

 

В планините ще има повече слънце, а вятърът ще е слаб, по върховете умерен от североизток. Температурите ще са сравнително високи - на 1 000 м се очаква 1 градус , а на 2 000 – около минус 4.

 

В Северна и Източна Европа ще е облачно, а слънчевото време от южните части на континента идва към Балканите. По Източното и Западно Средиземноморие облаците ще се увеличат и там ще е хладно декември.

 

От сряда до неделя съществена промяна не се очаква. Дните ще започват с мъгли и ниски облаци, които около обед ще се разсейват до слънчево. Сутрин ще е студено с отрицателни температури, а максималните ще бъдат до 7-8 градуса над нулата. Повече слънце ще има в планините.

 

Още за времето ще научите на Sinoptik.bg.

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg.