Момиченцето боледувало от няколко дни, но от болницата го отпращат у дома

8-годишно дете от Кюстендил почина, след като му бе отказана хоспитализация.  Момиченцето е боледувало от няколко  дни, заради което са му предписани лекарства. Внезапно се почувствало зле, а дежурният лекар отказал да го приеме в болницата. Върнато в дома си, няколко часа по-късно то издъхва.

 

Малката Албена била неразположена от няколко дни и за това ѝ били предписани лекарства, които обаче нямали ефект. Родителите ѝ потърсили отново помощ при дежурния лекар в болницата д-р Къдрева, която ги насърчила да продължат с предписаното лечение, въпреки че детето се оплаквало от силни болки в гърдите. 

 

Часове по-късно момиченцето направило криза в дома си и отново е върнато по спешност в болницата, вече с талон и препоръка за хоспитализация. Заради неделния ден, обаче, родителите са посъветвани да изчакат до следващият ден, заради липса на препоръка от личния лекар.

 

„Като ѝ дадоха талон за болницата, те са длъжни да я приемат и да ѝ правят необходимите неща. Защо я върнаха у дома и да ходи при личния лекар? От спешния център с талон отиват в болницата, а те я пращат през нощта при личния лекар да вземе отношение”, казва Емилия.

 

Не обръщат достатъчно внимание на децата. Бащата на Албена – Иван Ангелов, е категоричен, че дъщеря му щеше да е жива, ако бе останала в лечебното заведение. От болницата в Кюстендил са лаконични по случая.

 

„След като приключи тази детайлна проверка по случая ще мога да ви кажа подробности и решенията ,които ще взема след това”, каза изпълнителният директор д-р Александър Величков.

 

Междувременно д-р Къдрева от вчера е в отпуск. Родителите на 8-годишната Албена са категорични, че ще ѝ потърсят отговорност в съда и ще сезират Българския лекарски съюз.