Ще бъдат разгледани и промените в Закона за хазарта

В програмата на парламента за тази седмица е предвидено второ гласуване на промените в Кодекса за социално осигуряване, както и второ гласуване на промените в Закона за СРС, предаде БГНЕС.

 

Депутатите за втори път ще гласуват и промените в Закона за хазарта с вносители Йордан Цонев и група народни представители. Второ гласуване ще има и Законопроектът за икономическите и финансови взаимоотношения с дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим и техните действителни собственици.

 

Важна точка ще бъде и Проектът на решение за приемане на процедурни правила за издигане на кандидатури, представяне и публично оповестяване на документи, изслушване на кандидати и подготовка за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет, както и Избор на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.

 

Депутатите се очаква да обсъдят и създаване на Временна комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс. Законът за отбраната също се очаква да бъде гласуван на второ четене, както и Законът за здравето.

 

Депутатите ще обсъдят и доклад на Временната анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушенията, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и проект на решение по доклада.