В търсенето се включиха и част от служителите, които останаха без работа

По искане на инспекцията по труда полицията издирва изпълнителния директор на Бургаски корабостроителници заради съкращението на 150 работници. В търсенето се включиха и част от служителите, които останаха без работа.

 

Точно в 12 часа голяма част от останалите без работа корабостроители застанаха пред централния офис на банката кредитор на фирмата, чийто представител е и изпълнителният директор Диян Дянков.

 

Двама от протестиращите разговаряха с представител на банката кредитор. Отговорът, който получили, е че „Диян Маринов Дянков не е служител в банката, тъй като се водил два месеца в неплатен отпуск и не знаят къде", каза съкратеният служител Веселин Кабов.

 

От банката обяснили, че интересът им като кредитор на Бургаски корабостроителници е фирмата да продължи да работи и предложили на недоволните, че след Нова година ще възстановят работата им. Съкратените обаче са скептични. „Пет години ще трябва да работим без заплати, за да  може завода да си изплати дълговете”, казва доскорошният служител Васил Генков.

 

Съкратените работници ще продължат с протестите си.

 

Репортер: Цеца Алексова