Максималните температури ще са около 5-10 градуса

Утре облаците над Източна България и мъглите в Дунавската равнина чувствително ще намалеят, разнесени от югозападен вятър. 

 

Все пак на много места сутринта ще е мъглива, а следобед над западните райони ще се появи висока облачност. Югозападният вятър, освен че ще пренесе  облаците от Източна България към морето, ще донесе малко по-високи температури.

 

Минималните отново ще са от 0 до минус 6-7 градуса, но дневните ще  са малко по-високи от днес - до 5-10 градуса. На местата с трайни мъгли ще остане по-студено -  около 1, 2 градуса. По-топло от обичайното за сезона ще е в планините. Там ще е слънчево, с перести облаци следобед и слаб вятър от югозапад. Дневните температури на 1000 м  ще са 5, 6 градуса , а на 2200 - около 2. Снегът извън пистите не е достатъчен за зимни спортове.

 

За разлика от българия, в испания и франция утре ще е по-хладно от обичайното. Там от океана навлиза студен въздух. 

 

Утре той ще донесе силен вятър и вълнение по атлантическото крайбрежие, облаци и валежи по западното средиземноморие и в централна европа. 

 

Въпреки че ще затихне във вътрешността на континента, този фронт ще  помогне за раздигане на мъглите в много страни от югоизточна европа.

 

Над балканите високото налягане ще задържи слънчевото време почти до края на седмицата.
Облаците от  средиземноморието ще стигнат до балканите, но чак следващата седмица. Те ще ни донесат облаци през коледните празници, особено в южните райони. 

 

В събота и неделя обаче ще е предимно слънчево. Сутрин ще е студено с отрицателни температури, които ще се повишават до 7-10 градуса над нулата. В понеделник вече  ще е облачно. 
На 24-ти облаците ще се задържат над южна българия, а на по-високите места на северна пък ще има и слънце.  На коледа облаците ще се изместят на изток, а на запад ще е предимно слънчево, особено в планините.

 

Утре след студеното и на места мъгливо утро, ще имаме слънчев ден с малко по-високи температури от днес.