Според него е голямо предизвикателство да се работи в условия на политическа нестабилност

"Голямо предизвикателство е да се работи в условия на политическа нестабилност. Единственият правилен ход е правителството да следва своята програма, за да не разочарова мнозинството от българските граждани", заяви министър-председателят Пламен Орешарски в интервю за "Труд". 

 

Премиерът е убеден, че когато се изпълняват националните цели, дори и тези, които не подкрепят кабинета, ще оценят по достойнство свършеното, без значение дали го признават публично или не.

 

По думите на Орешарски е твърде рано да го питат за смяна на министри. „Аз лично винаги съм бил консервативен по отношение на екипите, с които съм работил, и съм отбягвал самоцелни или прибързани промени в тях", добави още премиерът. 

 

За оставката, която му искат, Орешарски каза: "Мисля, че искания за оставка и въпроси от типа "Кой" се задават само от една страна. Към същата тази страна могат да се зададат не един, а множество от далеч по-сериозни въпроси, но това не е конструктивен подход. Още в началото на моето университетско обучение са ме учили да не отговарям на некоректно зададени въпроси и следвам това азбучно правило".

 

Относно това дали назначава хора под натиска на БСП и ДПС той заяви, че за определени позиции търси подходящи специалисти, близки до двете партии. „Защото, ако изключим този кръг, остава кръгът от хора, близки до опозиционните партии, които не подкрепят кабинета. Струва ли ви се логично?”, заяви още той