Следобед над западните райони ще се появи висока облачност

Сутринта над страната е ясно и студено, със слаб западен вятър. В Дунавската равнина и по поречието на Марица видимостта е намалена.

 

Температурите  в планините и по морето са около нулата. Във вътрешността на страната са от минус 3 до минус 7-8 градуса. В София -7,  Пловдив -8, във Варна 1, в Бургас -1 градус.

 

През деня ще е предимно слънчево. Следобед над западните райони ще се появи висока облачност. Видимостта в Дунавската равнина и по поречията на реките ще се подобри чувствително. Температурите ще са малко по-високи от вчера. През деня се очакват максимални от 5 до 10 градуса, в местата с мъгливо време - около 1-2.

 

В планините ще е слънчево, с перести облаци следобед, а вятърът ще е слаб, от югозапад. Температурите в момента са по-високи от тези в низините. През деня отрицателни стойности се очакват само по най-високите върхове. Снежната покривка извън специално подготвените и обработени писти е недостатъчна за зимни спортове.

 

През събота и неделя ще е предимно слънчево. Сутрин ще е студено с отрицателни температури, които ще се повишават до 7-10 градуса над нулата. В понеделник ще се заоблачи над цялата страна.

 

Във вторник облаците ще се задържат над Южна България, а в по-високите места на Северна ще има и слънчеви часове. В сряда главно над източните райони ще е облачно. На запад облаците ще намалеят до слънчево, но ще е малко по-хладно.

 

Всичко за времето във вашия град може да намерите на Sinoptik.bg. Следете и пътната обстановка с Kamerite.bg