Нели Куцкова се надява Веселина Тенева да обясни за сделките и да изчисти името си

Не съм знаела за тези имотни сделки. Надявам се колегата Веселина Тенева да даде обяснения и да изчисти името си”, обясни в „Здравей, България” Нели Куцкова, която е говорител на Съюза на съдиите в България, относно странни имотни сделки около съдийка, кандидат за главен съдебен инспектор.

 

От Съюза на съдиите много пъти са настоявали да се проведе избор за нов съдебен инспектор. „Вината не е само на този парламент, но и на предишния. Те не направиха нищо, за да се спазят законовите срокове за избиране на човек на тази длъжност”, добави тя и уточни, че Михаил Миков е отговорил, че трудно могат да постигнат консенсус за избор на съдебен инспектор, затова процедурата се бави.

 

„Познавам бегло Веселина Тенева. Не съм съгласна да се съди за един съдия само по едно дело”, каза Куцкова. Според нея информацията в медиите, че майката на Тенева е придобила два апартамента в София и имоти в Бургас, звучи достоверно. „В интерес на съдебната система е тези неща да бъдат изяснени”, добави тя.

 

Относно това, че съда не може да намери Христо Бисеров, за да го призове в съда, Куцкова отговори, че в големия град "призовкарите" трудно намират лицата, които са призовани. „Понякога се играе на гонене”, каза тя.

 

Целия разговор по темата гледайте във видеото.