През деня облаците от запад ще се увеличават, най-късно в източните райони на страната

Последният ден на годината у нас ще е сравнително топъл. Сутринта по поречието на Дунав и в Горнотракийската низина видимостта е намалена, а над Западна България има разкъсана висока облачност. 

 

През деня облаците от запад ще се увеличават, най-късно в източните райони на страната. Ще духа слаб източен вятър. В новогодишната нощ ще е облачно, затова и не толкова студено, с температури около нулата.

 

Сутринта температурите са от минус 4 до плюс 1, 2 градуса, а максималните стойности ще са от 3 до 8, на югозапад до 9 градуса.

 

На 1 януари у нас ще бъде облачно, като в Дунавската равнина и Горно -Тракийската низина не е изключено да преръми.  В четвъртък облачността ще намалява и следобед ще е предимно слънчево. 

 

В петък и в събота утрините ще са мъгливи с повече облаци над западните райони. Следобед ще има повече слънце и температурите ще са от 5 до 10, 11 градуса. 

 

В събота през нощта от запад облачността ще се увеличава и в неделя вече ще е облачно с валежи над южните и западните райони, все още само от дъжд. 

 

Повече за времето през следващите дни може да намерите на Sinoptik.bg.

 

Следете пътната обстановка на Kamerite.bg.