Привечер на места в Западна и Южна България ще превали дъжд

И в сряда ще остане топло за януари, но и с повече облаци. Сутринта в котловините ще има мъгли. Преди обед от запад ще започне заоблачаване, което по-късно ще обхване цялата страна. Следобед и привечер на места в Западна и Южна България ще превали дъжд, но южния вятър ще задържи температурите високи.


Минималните ще са от минус 2 до плюс 3 градуса, а  максималните от 3 - 4 на запад до 11 - 12 градуса в Централна и Източна България.


В планините ще духат силни, по върховете и бурни южни ветрове. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, а над 1700 метра и от сняг, но няма да натрупа.


Облаците и валежите у нас са свързани с циклон, който утре ще премине през централните части на континента. На Балканите ще превалява предимно дъжд, а в Чехия, Полша и Беларус сняг.


В Австралия в момента е средата на лятото и температурите почти на целия континент достигат около и над 40 градуса. Виждате кадри от град Пърт, където бушува пожар и над 70 пожарникари и няколко хеликоптера се борят със стихията, която вече застрашава доста сгради.


У нас в четвъртък над южните и източните райони ще остане облачно с превалявания от дъжд, а над Северозападна България облаците ще се разкъсат.


В петък и събота ще има променлива облачност без валежи. Умерен югозападен вятър ще повиши температурите на места до 12 - 13 градуса. В неделя и понеделник отново ще има превалявания от  дъжд, но ще остане топло за януари.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg