Рано тази сутрин служители на реда се опитаха да премахнат един от палатковите лагери

Двама души са открити мъртви с огнестрелни рани след щурма на милицията срещу лагер на протестиращите в Киев. Трети е загинал, след като паднал отвисоко.

 

Новината за смъртта на трима демонстранти рязко повиши напрежението.

 

Събралите се в центъра на Киев хиляди хора скандират "убийци" и "слава на Украйна".

 

По информация на опозицията през нощта снайперист е прострелял протестиращ. Милицията отрече категорично, че срещу демонстрантите е използвано огнестрелно оръжие.

 

Един мъж е починал в болницата. Оттам заявяват, че е докаран с огнестрелни рани в областта на шията, главата и дясната част на гърдите, където са белите дробове.

 

Друг демонстрант е починал също в болница, след като е паднал от колона на стадион „Динамо” в Киев, твърди опозицията.

 

Рано тази сутрин служители на реда се опитаха да премахнат един от палатковите лагери. Те използваха сълзотворен газ, за да разпръснат демонстрантите.

 

Протестиращите им отговориха със запалителни бомби. Наложило се полицията да използва палки, за да отблъсне разгневените демонстранти. Милицията съобщи, че били конфискувани запалителни вещества. Има и арестувани.

 

Украинският премиер Микола Азаров каза, че антиправителствените протести са привлекли терористи по улиците на Киев. Той заяви, че демонстрантите са отвлекли мирни граждани и са ги били. Азаров обвини опозицията, че е предизвикала кризата, като е свикала митинг в неделя.