От Москва настояват до 5 часа украинските войски в Крим да се предадат

Руски ултиматум - украинските сили в Крим да се предадат до 5 часа утре сутринта.  В противен случай ще бъде предприета широкомащабна операция срещу всички клонове на въоръжените сили в Крим. Това съобщи източник от министерството на отбраната в Киев.

 

В момента руската армия контролира напълно Кримския полуостров. По данни на американското разузнаване, в района има 6 хиляди руски военнослужещи.

 

Руските войски контролират летищата в Крим и две големи украински военни бази. Хиляди новопристигнали елитни руски военни са отцепили с бетонни блокове пътищата, водещи към полуострова.

 

От руската страна на границата има струпване на бойна техника. Украински граничари съобщават за няколко атаки на техни постове. 100 мъже с камуфлажни униформи са изпочупили прозорците и вратите на пост край Керч.

 

Военни са се опитали да превземат оръжеен склад край Севастопол. За да отблъснат нападението, украинските части са стреляли във въздуха. Руски армейски части са поели контрола върху фериботния терминал в град Керч. Руски войници са окупирали и щаба на военноморските сили в Симферопол.

 

Мъжете в Украйна на възраст между 18 и 49 години вече са получили повиквателни за армията и през следващите 10 дни ще преминат военно обучение.