Неделята започва със значителна облачност

Утре ще бъде сложен край на слънчевото и необичайно топло време, което имахме през последните дни. Денят ще започне със значителна облачност и условия за слаби валежи в източните и планинските райони.

 

След пладне облаците в много райони ще се разкъсат и намалеят, като повече ще се задържат само над Западна България. Ще остане много ветровито особено на север и на изток, където скоростта на вятъра ще достига 80-90 км в час. Затова и за почти всички области на страната, без югозападните райони, е обявен жълт код за опасно време.

 

Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса. През деня показанията на термометрите ще са 5-6 градуса по-ниски от днешните и ще достигат интервала от 13 до 18 градуса.

 

В началото на новата седмица ще остане ветровито, а температурите ще се задържат почти без промяна. Ще има и облаци, и слънце, с условия за слаби валежи в Източна България и планините.

 

Във вторник и сряда ще има повече слънчеви часове, а вятърът ще отслабне. Температурите ще се повишат и в някои места ще достигнат 24, 25 градуса. В четвъртък и петък от север ще навлезе по-студен въздух и отново ще захладнее. Облачността ще бъде разкъсана без валежи.

 

А ето и какво време да очакваме до края на месеца: На 23 и 24 март облаците над страната отново ще се увеличат и на много места ще превали. Температурите обаче няма да се понижат съществено и максималните ще са около и дори над 15 градуса.

 

От 25 до 29-ти ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Ще се затопли и в края на периода, а термометрите ще показват почти летни стойности. В края на месеца от север ще навлезе студен въздух и ще захладнее, а на много места ще има и превалявания от дъжд.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg

 

Актуалната пътна и атмосферна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg