Представяме ви най-новото онлайн пространство, което събира от красиво по-красиво

Те са млади и изпълнени с красиви и некомерсилани идеи. Искат да оставят следи и засега го правят успешно, като разголват онази красота, която прикриваме под дрехи, табута и недомлъвки, която често не знаем как да покажем или към която не знаем как да погледнем. Те са Драго (фотограф и млад рекламист), Стефан (фотограф и бранд дизайнер), Надя (гримьор) и Биляна (пиар) и заедно сформират нещо като своеобразен „Волтрон”.
 
Повече за WRCKLSS, красотата, хубавите момичета, безплатната бира, прегръщането на недостатъците и самоувереността - разказват самите те…
 
Какво е WRCKLSS, как се роди идеята и кой стои зад нея? 

 
Биляна: Идеята се роди преди около година между мен и Драго. Той има афинитет към фотографията и особено много обича да снима момичета. Разбира се почерпихме вдъхновение от подобни чуждестранни проекти и по-скоро ни се прииска и у нас да има нещо такова. В началото на годината Драго се свърза със Стефан, който също се увлича към подобна фотография, той от своя страна предложи на Надя да се присъедини и ето ни сега. WRCKLSS е онлайн пространството, където можеш да видиш красиви и секси момичета, премерено или откровено разголени, които се чувстват комфортно и уверени в красотата си.
 
Защо точно това име? Има ли някаква препратка към английската дума „reckless”? 

 
Биляна: Стефан е много инициативен. Още съвсем в началото беше готов с името, дизайна на логото и идеи за визията на сайта. Иначе аз имам едно любимо определение от сайта urban dictionary за wreckless, което е всъщност е “грешно” изписано reckless (безразсъден, дързък) - "An idiot who puts all their hope and love into something or someone, when knowing the outcome is inevitable" ("Идиот, който влага цялата си надежда и любов в нещо или някого, знаейки че резултатът е неизбежен").
 
Стефан: WRCKLSS е продукт на една кратка, но явно продуктивна брейнсторм сесия с Драго. Подхвърлихме няколко идеи и тази просто победи накрая. "Brave", "reckless", "bold" ("смел", "безразсъден", "дързък") - асоциациите са всичките в една посока.
 
Къде намирате красотата? Дълго ли я търсите или тя може да бъде видяна да се разхожда спокойно както по улицата или в някой голям лъскав мол, така и по някой моден подиум?
 
Биляна: Разбира се, че красотата е навсякъде! Понякога без капка грим, друг път е най-хубавата ти секси рокля. Навсякъде и във всякаква форма.
 
Стефан: Аз лично не искам да я търся по подиумите, точно това е нещото, което искам да заобиколя. Тези лица са известни, виждаме ги всеки ден от реклами, списания, фотографски сайтове. Привличат ме повече непознатите и по-малко известни образи, за мен там е истинското очарование и тръпка.
 
Драго: Във Фейсбук (смее се)
 
Красив ли е голият човек? 

 
Биляна: Много. Особено ако е жена (смее се). Хубаво би било, ако хората възприемат голотата като нещо естествено. Нашата е поднесена премерено, далеч от рязката и провокативна на мъжките списания например.
 
Надя: Красив е всеки, който се чувства добре в кожата си.
 
Драго: Човек е роден гол и това е естественото му състояние, но се сещам за един слоган на бар, който би описал мнението ми по-добре: „За мъжете без горнище - няма обслужване, за жените без горнище - безплатна бира”.
 
Каква е вашата дефиниция за „красиво”? 

 
Биляна: Най-хубавото според мен е, че всеки един от нас има различно виждане за красотата и така разнообразието на снимки и типове момичета става много по-голямо.
 
Надя: Красиво е нещо различно, нетипично. Красиво е нещо нежно - комбинация от цвят, форма, чувство и емоция.
 
Стефан: Дефиниция според мен не е нужна. Правиш нещо, което за теб е красиво и ако го правиш с желание и от сърце, тогава и други хора ще го усетят.
 
Драго: Няма хора с различен вкус, има такива с вкус и без вкус. При красотата е същото.
 
А за „секси”? 

 
Биляна: "Confidence is the sexiest thing a woman can wear" ("Увереността е най-секси нещото, което жената може да облече") – един от любимите ни цитати. Това е секси – самочувствието. Но не когато е навряно в очите и без покритие, а когато приемаш и „прегърнеш“ недостатъците си.
 
Стефан: "Секси" е отношение, нагласа. 
 
Надя: Секси е усмивката и самочувствието (в ненахакана форма).
 
Драго: Енергичността е секси. Да усещаш как животът кипи в нея.
 
Какво се получава, когато се срещнат в едно?

 
– WRCKLSS!
 
Какъв е перфектният силует? 
 
Стефан: Няма такова нещо като перфектен силует, перфектен образ. Всичко е в очите и главата на зрителя. Оттам нататък е въпрос на това как представяш себе си, идеята си и гледната си точка. Ако сме искрени и отворени, хората ще се свържат с това. Това би било перфектно, а не цифри, размери или форми.
 
Надя: Пищен!
 
А каква сянка оставя? 
 
Стефан: Трайна. 
 
Коя е най-любимата ви снимка от досега направените за WRCKLSS? 
 
Стефан: Следващата.
 
Биляна: Постоянно се променят любимите ни снимки и не са една и две.
 
Надя: Тази, направена „без да искаме“.
 
Драго: Тази, която момичетата не ни дават да качим.
 
Какво искате да кажете с WRCKLSS? Липсва ли ни в голяма степен усетът към красивото или просто предпочитаме да си затваряме очите за него? Или пък просто ни напомняте, че трябва по-често да флиртуваме с живота? 

 
Биляна: Не мисля, че ни липсва усет за красивото, а и ние не се стремим да превъзпитаваме хората. Просто им показваме различната гледна точка. Забавлявайте се и не се взимайте много на сериозно. И не се правете на пуритани - всички харесваме красиви поразсъблечени момичета (смее се).
 
Стефан: Не е цел наистина да превъзпитаваме хората, няма как да стане това. Просто се забавляваме, като правим нещо, което за нас е красиво и си струва времето и усилията.
 
Надя: Мисля, че при нас е много определяща липсата на пошлото, евтиното и вулгарното. Иска ми се хората да видят, че може и „иначе”.
 
Оттук нататък плановете ви за бъдещето включват… 

 
Биляна: Снимки, търсене на локации, че се оказа предизвикателство, и много фън! И разширяване на периметъра, засега сме съсредоточени в София. WRCKLSS турне ми звучи много яко!
 
Повече WRCKLSS вдъхновение ще намерите тук и тук
 
Автор: Миалена Халваджийска