Лидерът на РЗС обвини областния управител на Сливен в незаконна сделка с общински имот

„Откакто не съм председател на Комисията за борба с корупцията, корупционни разкрития – няма. Това заяви в „Здравей, България” лидерът на РЗС Яне Янев. „Всичко е замръзнало на долна мъртва точка, никой не смее да обели пет думи”.

 

С пълна сила БСП продължава да краде по същия модел като при Тройната коалиция”, заяви бившият депутат и даде пример със схема, в която бил замесен областният управител на Сливен. Корнелий Желязков окрупнил незаконно имот от 17 дка и го продал. Имотът, който бил на община Нова Загора и се намирал в центъра на града, бил прехвърлен в държавна собственост и продаден на фирма „Напредък – пътнически превози”, на която бил изпълнителен директор неговият заместник Огнян Арабаджиев.

 

Продажбата била осъществена с компенсаторни записи, като фирмата платила реално само 20 хил. лева при цена на имота от близо 1,8 млн. Само след по-малко от месец той бил препродаден за 550 хил. лева.

 

„Ако има правова държава, би трябвало на този да му сложат белезниците тази сутрин и да го изведат от работното му място, защото това е пладнешки грабеж”, категоричен е председателят на „Ред, законност, справедливост”.

 

Целия разговор с Яне Янев можете да проследите тук.