Бившият културен министър определи държавата ни като силиконова

Държавата ни е силиконова. Има значение да си с различна ориентация, да си любовница на футболист. От 25 г. името на Владимир Димитров-Майстора не е споменато в нито една телевизия”, заяви за „Събуди се” бившият министър на културта Вежди Рашидов.
 
Той потвърди и че наистина се замисля дали да не прекара старините си някъде другаде, а не в този „батак”.
 
Хората в България сме сбъркани. Непрекъснато имаме оправдания – турското робство, социализма, кръстоносците ни пречат. Идиоти ни управляват, непросветени хора, които със заучени фрази искат да оправят живота. Тухла се прави с ръце, не с говорене. Едни говорящи хора не могат да направят живота”, категоричен бе Вежди Рашидов.
 
По негови думи, животът ни е станал „безсмислено жълт” и няма смисъл да направиш голямо творчество и нещо, което да остане за поколенията. 
 
Всички трябва да бъдат изрити от този парламент и повече да не влизат в политиката”, категоричен бе бившият министър. 
 
„Какъв патриот е един Волен Сидеров? В какво е успял? Срещу Доган избор ли е спечелил? Аз по-малко ли съм патриот като български гражданин, който е донесъл над 30 международни награди на България?”, запита Вежди Рашидов.
 
Според него не се говори за съществените неща, а вместо това екранът се пълни с безсмислени хора, докато в държавата живеят единици, които да двигателя на живота. 
 
Няма сближаване между ГЕРБ и ДПС, убеден е бившият министър.
 
„Аз кафе пия с приятелите си. Кафе се пие за удоволствие. Аз кафе с всеки помияр няма да седна да пия, отговори Рашидов на въпрос дали би седнал да пие кафе с лидера на ДПС Лютви Местан, както направи Бойко Борисов. 
 
„С всеки изминал ден предизборната кампания ще става все по-мръсна, така ще е с този парламент, от който аз изпитвам погнуса”, посочи още Вежди Рашидов. Според него ГЕРБ ще загуби, ако води позитивна кампания.
 
Целия разговор с Вежди Рашидов гледайте във видеото.