12-годишното момче впечатлява с паметта си и е открил как чрез нея да изкарва пари

Един клип в интернет впечатли хиляди хора у нас. И ние, разбира се, тръгнахме по следите му. Той ни отведе при 12-годишния Митко, който живее в ромската махала в Кричим заедно с майка си и са общо шест деца са в семейството. Митко впечатлява с паметта си и вече е открил как чрез нея може да изкарва пари. Мария Милкова беше на гости в дома на Митко и семейството му в Кричим.
 
В ромската махала в Кричим Митко вече е известен. И не само с пакостите си, но и с ученолюбието си. Намираме го пред компютъра, но този път не учи по география, а говори с баща си, който е във Франция.
 
Не го е виждал от четири месеца. Бащата заминал да търси работа в Париж. Майката пък заработва като чистачка и едва изхранва него и петте му братя и сестри. Разказва, че кара децата всеки ден да ходят на училище.
 
Митко обаче няма обувки, с които да ходи на училище. Въпреки това не спира да учи столици, пише ги на лист и ги повтаря. От всички, които изброява, най-много иска да иде в Париж при баща си. Убеден е обаче, че само с учене може да стане. Момчето признава, че иска и голяма къща, за да спи най-накрая сам. 
 
Малкият вече изкарва и първите си пари със знание. Рецитира само срещу 10 лева
 
Повече гледайте във видеото.