Максималните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса

Утре ще е по-топло от днес, но вечерта ще започне захлаждане.

 

Преди обед ще е слънчево, като по поречията на реките ще има мъгли, които бързо ще се разсеят. Следобед вятърът от северозапад ще се усили. Първо в Западна, а до вечерта и в Централна България с облаци и валежи ще започне да навлиза студен въздух.

 

Сутринта температурите ще са между 4 и 9 градуса, а максималните ще бъдат от 20 до 25, по-ниски по морето – до 20-21 градуса.

 

В планините на 2000 м. се очакват 5 градуса, а на 1000 около 14. Преди обед ще е слънчево, а следобед с купесто-дъждовни облаци.

 

У нас зимата завърши, но започна сезона на градушките. Почти винаги, когато говорим за гръмотевици, има условия и за градушки. Това се случва, когато дъждовните капки идват от голяма височина и замръзват. Вчера следобед в Карлово се изсипа порой и градушка, която беше дребна, но за 20 минути улиците побеляха от купчини лед. 

 

Виждате снимки от наш зрител на сайта ни NovaNews.bg в рубриката "Моята новина". Ако и Вие имате актуални снимки или видеа по темата "Време" може да ги изпратите на същия адрес.

 

У нас в четвъртък със силен вятър ще продължи да навлиза студен въздух. На запад облаците ще намалеят, но в централните и източните райони ще бъде облачно, преди обед с превалявания и гръмотевици. 

 

В петък ще хладно и ветровито, следобед отново с облаци и валежи. В събота вече вятърът ще отслабне, ще има повече слънце и малко по-високи температури. 

 

В неделя и понеделник пак ще е предимно облачно, хладно и с превалявания в планините. Утре обаче ще доста по-топло от днес.

 

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg.


Вече може да използвате и приложението на Sinoptik.bg за смартфони.

 

Актуалната информация за пътните и атмосферни условия можете да получите в реално време на Kamerite.bg.