Техният дом е тяхната крепост – една семейна история от село Крепост

Екип на "Събуди се” се запозна с едно щастливо българско семейство. Те имат четири деца, пето на път, у тях е шумно, винаги е шумно и винаги е трудно, защото парите никога не стигат. Но все пак са щастливи. Техният дом е тяхната крепост – една семейна история от село Крепост.

 

Без страх двамата висшисти Лидия и Галин бягат от суетата на големия град и се установяват в димитровградското село Крепост. Там градят най-важната кариера в живота си - да бъдат майка и баща. Двамата родители казват, че и петте им деца са желани и планирани.

 

Музикален педагог по образование, Лидия се е посветила изцяло на децата си. Специално за трите си деца тя измисля танц. И ако нейните задължения са основно вкъщи, семейният бюджет е изцяло отговорност на бащата. Галин изработва мебели по поръчка в своята фирма. Креватчетата на децата са изцяло негово дело. Парите, с които разполага семейството, зависят от поръчките. Налага се винаги да имат заделени средства, за да могат всеки месец да покрият основните си нужди.

 

Въпреки прецизното семейно счетоводство обаче не крият, че са имали и тежки моменти. В тези периоди учат децата си на търпение, че това, което искат, ще го получат. 

 

Лидия помага на двете си деца с уроците, които вече са в началните класове. Желанията за различни спортове у децата наваксват със семейни игри, защото няма средства в бюджета за излишни харчове.

 

Репортер: Линда Джонголова