Валежите ще са по значителни следобед над западните и централните райони

Утре ще има повече облаци и по-ниски температури. Заоблачаването от югозапад се дължи на средиземноморски циклон, който преминава през южните части на Балканите. 

 

Нашата страна е в топлата част на вихъра, но утре вече ще е в хладната. 

 

Ще е предимно облачно, на изток и на север - ветровито. Очакват се и превалявания с гръмотевици, по значителни следобед над западните и централните райони. Разкъсвания на облаците ще има над Източна България.

 

Минималните температури ще са високи - между 10 и 15 градуса. Максималните ще бъдат между 16 и 22 градуса, по-ниски по Черноморието и в местата с валежи. 

 

В планините ще е облачно и мъгливо, с превалявания от дъжд, по най-високите части от сняг. Следобед ще прегърмява, а умерен южен вятър ще задържи температурите положителни.

 

Утре на много места в Югоизточна Европа се очакват валежи и почти във всички страни от Западните Балкани е обявена опасност от обилни валежи с гръмотевици.

 

Без североизточни райони на континента утре в Европа ще е сравнително топло. Океански въздух ще понижи температурите по Атлантическото крайбрежие и ще достигне Балканите едва в началото на другата седмица.  

 

У нас в петък преваляванията до обед ще спрат и облаците ще намалеят, но ще остане хладно и ветровито. 

 

В събота и неделя вятърът ще отслабне. На запад ще има дъждове и гръмотевици, а изток повече слънце.

 

В понеделник и вторник преди обед ще е слънчево, а следобед с облаци и валежи.