В интернет – едно, на място – не питай...

В рубриката ни „Моята новина“ получихме сигнал за много лоши условия в къща за гости в село Мадара. Зрителите ни останали подмамени от заблуждаваща обява в интернет.

 

Група туристи остават излъгани след атрактивна обява в интернет. Нашите герои са решили, че ще прекарат мечтаната почивка в СПА-хотел, наречен „Замъкът на Тервел“, в шуменското село Мадара. На мястото обаче ситуацията се оказва коренно различна. Хората намират занемарени стаи, след което подават сигнал до Нова телевизия. 

 

Екипът ни реши да провери дали ситуацията в действителност е такава. За целта опитахме да си резервираме стая в замъка, чрез посочените в обявата телефони. След неуспешните опити посетихме мястото, заедно с представители на Регионалната здравна инспекция, които трябваше да проверят обекта. Инспекторите бяха посрещнати от заключени врати и не успяха да изпълнят задачата си. Въпреки опитите на проверяващите и на екипът ни не успяхме да установим контакт със собственика на имота.

 

Обстановката е доста занемарена. Футболното игрище е със счупени врати, детската площадка е запустяла, а в двора на „Замъкът на Тервел“ е мръсно и разхвърляно.

 

От хора, живеещи в съседство с хотела, разбираме, че туристите често се оплакват от условията в това място, а и че функционирането му често нарушава и спокойствието им.

 

Проверката ни показа, че „Замъка на Тервел” дори няма нужната регистрация, за да приема гости.

 

Не е ясно и дали „Замъкът на Тервел“ има Акт 16, затова ако предприемете почивка там - рискът е ваша отговорност.