За това се оплакаха близки на пациенти от пловдивската университетска болница „Свети Георги”

Болни в тежко състояние чакат с часове пред спешен кабинет. За това се оплакаха близки на пациенти от пловдивската университетска болница „Свети Георги”. Кадри, заснети от чакащите, показват хаос и напрежение.

 

В операционната, в която се намираме, всеки ден се обработват по около 35 спешни пациента. В цялото приемно отделение на денонощие пък идват около 250 спешни пациента. От ръководството на лечебното заведение обясняват, че напливът е толкова голям, защото покриват целия регион и потокът от спешни случаи е постоянен. 

 

Дни след злополучното чакане пред лекарския кабинет Славка Димова и дъщеря й разказват как е започнало всичко. Възрастната жена вдигнала много високо кръвно налягане и, въпреки че било работен ден, лекарката й я изпратила в спешното отделение. Славка получила помощ, но чак след няколко часа чакане

 

От ръководството на болницата обясняват, че спешното приемно отделение изключително натоварено, защото поемат пациенти от целия регион. Според лекарите, често в спешното идват пациенти с леки оплаквания, които няма как да бъдат върнати. 

 

Като причина за проблема лекарите сочат и неясните стандарти за това кой случай може да бъде отложен и кой – не. 

 

От болницата обясняват постоянни поток на спешни пациенти към приемното отделение с факта, че тук идват и много неосигурени пациенти, които няма как да бъдат върнати.

 

Изпращайте видео и снимки за всичко, което ви вълнува на сайта ни NovaNews.bg в раздела „Моята новина”.