Първият от серията почивни дни премина без задръствания по магистралите

В първия от серията почивни дни се извиха километрични опашки на границата с Гърция. Най-натоварено беше на пункта „Маказа”. През деня там колоната от автомобили достигна близо 5 километра. През пункта минаваха по 1000 автомобила на час.
 
В сравнение с Великденското пътуване, сега е далеч по-спокойно. На една от горещите точки -  30-и километър на магистрала „Хемус”, трафикът беше интензивен, но не и затруднен. 
 
Първият от серията почивни дни премина без задръствания по магистралите. Не такава обаче беше картината по пътищата към Гърция. По обед на граничния пункт „Маказа” колоната от чакащи беше близо 5 километра. По данни на „Гранична полиция“ от 8 до 16 часа страната са напуснали 7400 автомобила с приблизително 28 500 души. 
 
Обилният дъжд допълнително затрудни пътуващите на международният път за Кулата. Заради строителство на магистрала „Струма” обходният третокласен път през Петрич едва успя да побере натовареният трафик. Границата се минаваше бавно.
 
Очакванията са ситуацията да се повтори и на 6 май, когато празнуващите в Гърция българи ще се завърнат. От КАТ предупреждават, че по време на почивните дни, органите на реда ще бъдат нащрек за нарушители на пътя.