Двама от пострадалите са в критично състояние

Възстановено е движението по жп линията София–Пловдив, след като вчера 10 души пострадаха при жестока катастрофа между пътнически влак и ТИР край град Септември.

 

Критично остава състоянието на двама от шестимата пострадали, които бяха настанени в болницата в Пазарджик, съобщиха дежурните лекари.

 

С опасност за живота е 62-годишна жена от пазарджишкото село Ковачево. Тя е пътувала във влака заедно със сестра си. Жената е с тежка черепно-мозъчна травма. С тежка мозъчна контузия е и 37-годишен мъж от Пловдив, също пътувал във влака.

 

Пострадали разказват за инцидентаНай-вероятно хората в мотрисата са пострадали от летящите метални оси, които е превозвал камионът. Шофьорът на товарния автомобил, 45-годишен мъж, е в стабилно състояние. Той е с травма на главата и гръдния кош. Останалите трима са с по-леки наранявания и състоянието им се подобрява.

 

Възстановено е вече движението на влаковете в участъка на инцидента до гара Септември. Късно снощи трасето е било разчистено и отворено. Съборените електрически стълбове са възстановени, прелезът е отворен, а светлинно-звуковата сигнализация работи отново.

 

От прокуратурата в Пазарджик съобщиха, че е образувано досъдебно производство срещу шофьора на камиона. Най-вероятно срещу него ще бъде повдигнато обвинение за умишлено причиняване на катастрофа, при която са настъпили трайни последици за здравето на много хора. За това обвинение законът предвижда до 4 години лишаване от свобода

 

Информация: Благой Бекриев