Температурите ще се задържат без промяна

В четвъртък ще бъде сравнително топло с повече облаци, а температурите ще останат без промяна. Към 8 часа тази сутрин навън беше сравнително хладно. В югоизточните райони имаше ниска слоеста облачност и намалена видимост, а в Западна и Централна България беше слънчево.

 

През деня облаците на изток ще намалеят и видимостта ще се подобри. Над западната половина от страната обаче ще се заоблачава. Следобед в планините там се очакват слаби валежи. Вятърът ще е слаб, в Източна България - до умерен от изток и това ще задържа температурите по морето по-ниски от тези във вътрешността на страната.

 

Температурите сутринта бяха сравнително ниски. Около 8 часа в котловините на запад, както и в Добруджа и Лудогорието термометрите показваха между 3 и 7 градуса, а най-топло беше край морето и в Югозападна България - около 10 - 11 градуса. През деня се очакват максимални стойности от 19 до 22, по морското крайбрежие - около 17 градуса.

 

В петък ще се заоблачи. В Източна България следобед ще е ветровито и ще започнат и превалявания. В събота вятърът ще отслабне, а валежите постепенно ще обхванат цялата страна, като ще продължат и през нощта. В неделя ще вали главно в източните райони, а на запад ще има и слънчеви часове. В понеделник ще се затопли, но следобед облаците ще се увеличат.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.