За това ни сигнализира потребител на NovaNews.bg в рубриката "Моята новина"

Потребител на NovaNews.bg сигнализира, че условията, при които живеят животните в зоопарка в Стара Загора са лоши, а самите животните са с рани.

 

Някои от клетките са в плачевно състояние. В част от съоръженията няма дренажна система и след обилни валежи те приличат на езера и животните газят в кал.

 

„Имаме птици, които са в зоопарка, тъй като не могат да бъдат върнати на свобода. Такъв е случаят с пеликана, който е с ампутирано крило и няма шанс да се върне в природата. Ние ги отглеждаме успешно вече четвърта година”, обясни в „Здравей, България” Радослав Михайлов, който е директор на зоопарка. По думите му се оказва медицинска помощ на всички животните. „Ако има проблем, се сигнализира на ветеринарния лекар”, добави той.

 

„100% от зоопарковете в България за в лошо състояние. Те са построени с много бетон и мрежи”, каза от своя страна Ивайло Клисуров, който е управител на спасителния център „Зелени Балкани” в Стара Загора. Неговата тези е, че всички зоопаркове трябва да затворени

 

По думите му бюджетите на зоопарковете са на последно място за общините. Средствата, с които зоологическата градина в Стара Загора разполага, са 230 000 лева на година. „Може да се желае и повече, за да има възможност за по-големи клетки. Зоопаркът е включен в общия интегриран план на общината и очакваме повече пари”, каза директорът.

 

Репортер: Благой Бекриев

 

Сигнализирайте ни и Вие за нередности в рубриката "Моята новина".