Големите градове са разделени на три в дългосрочната прогноза, съобщава "24 часа"

Порои ще има и през август, съобщава вестник "24 часа". Според дългосрочните прогнози големите градове са разделени на три в дългосрочните прогнози.

 

С голям риск може да се допусне, че през юни средните температури за страната ще са около и над нормата, въпреки че в отделни райони ще вали над обичайното. По-вероятно изглежда юли да е горещ и сух. А за август учените очакват сравнително топло време, но с по-голямо количество валежи.

 

Българите масово се отказват от парното заради шоковото поскъпване от 1 юли, съобщава вестник "Репортер". Това обявиха представители на топлофикационните дружества на среща с Държавната агенция за енергийно и водно регулиране.Според топлофикациите предложените в този си вид условия ще накарат потребителите на парно да се откажат от услугата, което автоматично ще доведе до огромни загуби за самите дружества.


Разчетите на ДКЕВР предвиждат цената на топлинната енергия в София, Пловдив и Варна да бъде увеличена с близо 12 на сто. За сметка на това топлофикациите в тези градове ще получават по-малко за произведеното от тях електричество.