Обобщени данни за това как са се представили седмокласниците обаче ще има в четвъртък

Излязоха резултатите от изпита по български език и литература след 7 клас. Получените оценки са вход за гимназиите и специализираните средни училища. Обобщени данни за това как са се представили седмокласниците ще има чак утре, когато има и пресконференция на образователното министерство, когато има и пресконференция на образователното министерство, което днес в следобедните часове обяви официалния сайт, на който са публикувани оценките от изпитите.

 

Справката ще става с помощта на ЕГН и входящ номер на ученика. В 22-ро училище в столицата седмокласниците от София ще могат да видят и рецензиите на конкурсните си работи.

 

Само за няколко часа момчето, което направи копие на сайта на просветното министерство, стана един от най-обсъжданите хора в държавата. А дванайсетокласникът Денислав просто искал да се пошегува.

 

„Вечерта го направих, пуснах го на шега, доста хора се посмяха. Реших, че е нещо забавно, затова реших да го пусна в групата 2014”, обясни пред Нова ТВ Денислав Първанов.

 

Зрелостникът предположил, че стореното ще има ефект, не очаквал обаче то да стане публично достояние: „Не прецених, че ще има такъв голям интерес, че Министерството на образованието ще разбере”.

 

Преподавателите на Денислав го определят като сериозен и добър ученик с потенциал. Ръководството на училището застава зад своя възпитаник: „Това не е опит да се  фалшифицира такава сериозна институция”, каза директорът Стела Стефанова.

 

Учениците от технологичното училище в София, което Денислав завършва, също го защитиха. Бъдещият програмист съжалява за случилото се: „Винаги съм готов да се извиня на всички, които съм затормозил”. А иначе след два дни Денислав ще защитава дипломна работа.   

 

От 17 до 20 юни седмокласниците ще могат да подават заявления за кандидатстване в гимназия. Първото класиране излиза на 26 юни.

 

Подробности по темата ще научите от видеото.