Може да говори с украинския президент при посещението си във Франция

Руският президент Владимир Путин е готов за диалог с всички лидери, включително с американския си колега Барак Обама. Не изключва и възможност да се срещне с новоизбрания украински държавен глава Петро Порошенко. Това стана ясно от негово интервю за френски медии в навечерието на очакваната му визита във Франция за церемониите по 70-годишнината на десанта в Нормандия.

 

„Винаги съм готов за диалог. Мисля че това е най-добрият начин да се изграждат мостове”, заяви Путин, който отбеляза, че и досега се е чувал с Обама по телефона.

 

Руският държавен глава благодари на френския президент Франсоа Оланд за поканата и подчерта, че е готов да се срещне с останалите гости на юбилея: „Не се готвя да бягам от никого и ще си общувам с всички”, каза той пред радио "Europe 1" и телевизионния канал TF1, предаде ИТАР-ТАСС.

 

Владимир Путин ще се срещне с лидерите на Франция, Великобритания и Германия в четвъртък и петък, но американският президент Барак Обама отказа да му предложи официална среща. Путин заяви, че разбира американската позиция.

 

„Що се касае за отношенията с Обама, нямам основания да смятам, че той съвсем не желае да общува с президента на Русия, но, в края на краищата, това е негов избор”, заяви руският президент.