Не може да спреш проекта и да не изгониш енергийния министър, смята Петков

Сериозни съмнения в задкулисно управление изрази в предаването „Здравей, България” Румен Петков от АБВ.

 

Той коментира спирането на проекта „Южен поток”, което премиерът Пламен Орешарски обяви вчера след среща с американските сенатори Джон Маккейн, Кристофър Мърфи и Рон Джонсън.

 

Дали Орешарски не беше говорител на „Позитано” вчера?”, запита Румен Петков. „Ако тези тримата конгресмени са били на обяд с ключови фактори от „Позитано” и са договорили три неща – това правителство да остане, докато срине „Южен поток”, докато направи необратим незаконния 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" и докато не направи необратим процеса с купуване на американска ескадрила”, заяви Петков.

 

Румен Петков за ”Южен поток”Той цитира заместник-министъра на околната среда Чавдар Георгиев, който още миналата година му казал, че това правителство няма да реализира нито един проект, свързан с Русия.

 

„Това е част от задкулисието, когато без мандат двама депутати или двама министри се срещат с група американски сенатори. Орешарски я направи в кабинета си, което е върхът на унижението, въпреки че той отдавна е ударил тавана”, заяви Петков. 

 

Той коментира и че спирането на „Южен поток” засяга още интересите на Италия, Австрия, Унгария. 

 

Не може да спреш „Южен поток” и да не изгониш министъра на икономиката и енергетиката”, заяви Петков.