Али Алиев твърди, че не е назначен с политически мотиви

Скандална рокада в природен парк „Българка”. От днес директор на защитената територия става Али Алиев, лидер на ДПС в Севлиево. Според досегашния шеф на парка Мая Радева, заради Алиев и екипа му България би могла да бъде ощетена с над 1 милион лева.


Един от създателите на парк „Българка” е Мая Радева. Експерт и дългогодишен директор на защитената територия. След автомобилна катастрофа в началото на годината тя излиза в болнични. Замества я Али Алиев - лидер на ДПС в Севлиево. В началото на май Радева се връща на работа, но е уволнена. И то броени дни след като сигнализира в Агенцията по горите за нарушения на своя заместник. Едното от тях е за преразход.


„Издръжката на дирекцията на парка от страна на Изпълнителната агенция по горите е около 5 000 на година. Само до май са изразходвани 15 000 лева”обяснява Мая Радева - бивш директор на природен парк „Българка”.


В лицето на Алиев експерти съзират конфликт на интереси, тъй като притежавал фирма за дърводобив. Справка в Търговския регистър показва, че фирмата на Али Алиев е закрита малко преди назначението му в парка. Освен това, за трите месеца на поста, Алиев освобождава близо 10 служители.


Новоназначените, според Радева, нямат необходимите качества за работа в парка.


Рокадата скара областните съвети на БСП и ДПС, а през това време текат проекти за 11 млн. лв. Заради скандалите има реална опасност от загуба на средства.


Върху името на Алиев тежи и уволнение от горското стопанство в Севлиево преди години. Транспортни машини на неговата фирма били използвани за превоз на незаконна дървесина.


Али Алиев твърди, че не е назначен с политически мотиви.


Повече по темата гледайте във видеото.