И тази година няма нито една пълна шестица

Близо половината от оценките на изпита по български език и литература в Софийския университет са двойки. И тази година няма нито една пълна шестица

 

Нищо необичайно няма в резултатите от изпита по български език и литература. В последните години 50% от оценките са двойки. Така е и тази. Правописните грешки са традиционният виновник за ниските резултати. 

 

Илина е един от многото кандидати за Юридическия факултет. Получила е 5.30 на матурата по български език и литература. На изпита в Софийския университет е изкарала 3.40. 

 

Като вход за висшите училища кандидатите могат да използват и оценките от зрелостните изпити. Всички, които искат да учат в Алма Матер и не са скъсани, вече се записват за участие в класирането. 

 

За поредна година, освен на място, кандидат-студентите могат да подават документи за класиране и по електронен път. Всеки кандидат създава свой профил в системата на университета. В него попълва личните си данни и подрежда специалностите. 

 

Първото класиране излиза на 15 юли. От университета не се притесняват, че тази година могат да останат незапълнени места.