Гледайте подробности в „Разследване” с Васил Иванов от 19.30 ч. по Нова

Как кметът на Видин, най-бедното място в Европа, плаща двойно за храната в детските градини? И как общината в крайдунавския град положи асфалт за 2 милиона лева, а малко след това разпореди изкопни работи и разруши новата настилка? Дали зад тези действия се крие обичайното българско недомислие, или поредната корупционна схема? Отговори на тези въпроси потърси разследващият на Нова Васил Иванов, а резултатите от неговата проверка ще видим в предаването „Разследване” тази неделя от 19.30 ч. по Нова.

„Проблемът е, че общината кандидатства за водопровод, канализация и пречиствателна станция. Проектът е ясен, а непосредствено преди него се асфалтира”, сподели в студиото на „Здравей, България” разследващият журналист на Нова Васил Иванов.  „За няколко дни във Видин видях невероятни неща, свързани с кмета Герго Гергов. В най-бедната община в ЕС, той кара джип за над 100 000 лева, който твърди, че е купил с кредит. Жена му също кара скъпа кола. Така не излизат сметките, ако взима 2000 лева заплата”, допълни Иванов.

Разследването на Нова обхваща три аспекта – доходите и начина на живот на кмета, строителните ремонти във Видин и обществени поръчки за храна. Какво установи Васил Иванов и цялата истина за ситуацията във Видин гледайте в предаването „Разследване” днес от 19.30 ч. по Нова.