С играта на Novatv.bg можете да спечелите покани за 50-годишния юбилей на Международния балетен конкурс - Варна

В България се провежда един от най-престижните балетни форуми в света - Международният балетен конкурс във Варна, който тази година навършва 50 години. Престижното събитие ще се проведе от 15 до 30 юли в Летния театър в морската столица, като програмата включва серия съпътстващи събития с участието на емблематични представители на балетното изкуство от цял свят.

Освен с талантливи балерини и балетисти, България може да се похвали и с почти вековна история и традиции в това изкуство. „Това е първият балетен конкурс в света и което е по-важното - най-силният”, обясни хореографът проф. Петър Луканов, който е част от журито на балетния форум

„Който вземе награда от Варна, след това просперира”, заяви от своя страна директорът на балета на Софийската опера Сара-Нора Кръстева, която също е част от журито. Сред българските представители в журито е и акад. Красимира Колдамова. Повече вижте във видеото. 

Десет от читателите на сайта Novatv.bg имат шанса да спечелят двойни покани за 50-годишния юбилей на Международния балетен конкурс - Варна. Как да участвате в играта на Novatv.bg вижте тук.