Бундестимът надигра Аржентина с 1:0

Германия е новият световен шампион по футбол. Отборът на Йоаким Льов спечели последния мач от Мондиал 2014, след като победи Аржентина с 1:0 след 120 минути на футбол, драма и пълно изтощение, предаде Gong.bg!

 

Досущ като титлата преди четири години, така и в Бразилия първенецът беше излъчен след нулево равенство в редовното време и гол късно в продълженията. 

 

Марио Гьотце се оказа печелившият жокер за бундестима. Той влезе в игра две минути преди края на редовните 90 минути и в 113-ата минута отбеляза победния гол. 

 

С успеха си Германия се изравни по титли с Италия, като в момента и двете страни са триумфирали по четири пъти на световни финали и са само на титла от рекорда на Бразилия.

 

Германските фенове празнуваха четвъртата световна титла до късно през нощта. Въпреки дъждовното време над 300 000 души се бяха стекли да гледат финала на Световното първенство на голям екран в центъра на Берлин. След победата фиестата продължи по големите улици на германската столица.

 

Коренно различно беше настроението в Аржентина. Ранени полицаи и десетки задържани е равносметката от безредиците, които избухнаха в центъра на Буенос Айрес след загубата. Сблъсъците с полицията бяха предизвикани от агресивно настроени запалянковци близо до 67-метровия обелиск, символ на аржентинската столица.