Турнирът е на 19 юли от 19:00 ч. в Стара Загора

След 21-годишно прекъсване надпреварата, на която Йорданка Донкова поставя все още действащия световен на 100 метра с препятствия, се завръща. През миналата година Стара Загора прие Балканския шампионат за мъже и жени, а през тази възраждането на леката атлетика в града продължава с провеждането на 10-тия турнир "Самарско Знаме". 


Състезанието ще започне в 19 часа, като в него ще стартират някои от най-добрите български атлети. В това число Ваня Стамболова, Георги Иванов, Венелина Венева-Матеева и Виктор Нинов. 


Очаква се в надпреварата да стартират още атлети от Сърбия, Турция, Катар и Бахрейн. Общият брой на заявените участници е около 250, като те са разпределени в 16 дисциплини. В програмата на турнира са включени множество бягания, скок на дължина, скок на височина, троен скок и тласкане на гюле, като последните три дисциплини ще се и за двата пола. 


На официалната пресконференция преди турнира, която се проведе днес в София, кметът на Стара Загора Живко Тодоров подкрепи изцяло дейността на местния клуб по лека атлетика, като заяви, че градът ще кандидатства и за организирането на състезания от по-висок ранг. 


Федерацията по лека атлетика ще подпомогне идеята за домакинство на европейско отборно първенство, 2-ра лига, както и на европейски шампионат за юноши и девойки младша възраст. Възможно е двете състезания да се проведат на стадион Берое съответно през до 2015-та и през 2018 г.