Министър Андреева сменила директора две седмици преди да си тръгне, твърди публикация

Бившият здравен министър Таня Андреева сменила шефа на „Пирогов” проф. Стоян Миланов, две седмици преди да си тръгне, показва справка в Търговския регистър, цитирана от в-к „Труд”. Твърди се, че е имало събрание на Съвета на директорите на спешната болница и че на 4 август за директор е бил избран доц. Христо Цеков, началник на Трета хирургическа клиника. Самият Миланов коментирал, че не знае какво се случва и че никой нищо не му е съобщавал.  

 

Пред Нова ТВ Миланов каза, че към момента все още е шеф на „Пирогов”. „Няма официално вписване на т.нар. нов Съвет на директорите, поне аз не съм получил никаква информация, тя не е сведена до мен”, обясни той по телефона за „Здравей, България”.

 

„Разбрах вчера от моя юридически отдел за това протоколно решение на един министър в оставка, което е направено на 23-и”, уточни Манолов и добави, че не е водил разговор с Андреева. Директорът на спешната болница изрази надежда, че уволнението му няма да се случи.

 

Служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков заяви в ефира на Нова ТВ, че е разбрал за рокадата от телефонно обаждане, но още не се е запознал със съответните документи.

 

Повече по темата ще научите от видеото.

 

Целия разговор със служебния министър можете да проследите тук.