Връщат в Русия клиентите на фалиралите туристически компании до средата на август

Московската прокуратура обвини фалиралия руски туроператор „Лабиринт” в присвояване на 100 млн. рубли от неговите клиенти. Според руското държавно обвинение парите са изчезнали.

Още по темата

 

От съобщение на прокуратурата става ясно, че компанията не е изпълнила задълженията си към превозвача „Оренбургски авиолинии”, предаде РИА Новости. В същото време представителите на туристическата фирма са присвоили получените от клиентите не по-малко от 100 млн. рубли (над 2 млн. евро).

 

Почивките на десетки хиляди турист бяха провалени заради финансовите затруднения на „Лабиринт”, свързаната с него компания „Идеал тур” и още една фирма - „Интаер”. Много от тях са платили да прекарат отпуската си в Гърция, Турция, Кипър, Испания и България.

 

Хиляди туристи остават блокирани по гръцките острови. Четири полета на „Оренбургските авиолинии” от летище Бургас бяха отменени, което попречи на 200 руски туристи да се приберат в родината си.

 

Клиентите на „Лабиринт” ще бъдат върнати в Русия до 12 август, а тези на „Интаер” до 17 август, съобщиха властите в Москва.