Базата на херцога на Кеймбридж ще бъде в Лондон и той ще отговаря за извънредни случаи

Британският принц Уилям отново ще управлява хеликоптер като пилот на въздушна линейка, информира дворецът Кенсингтън, цитиран от Франс прес и БГНЕС.

 

Базата на херцога на Кеймбридж ще бъде в Лондон и той ще отговаря за извънредни случаи – от пътни инциденти до сърдечни удари. Ако премине всички изисквани тестове, той ще поема поста на пълен работен ден в благотворителната организация "Въздушни линейки на Източна Англия".

 

Миналия септември принцът, който е втори в реда за наследяване на трона, завърши 3-годишно обучение за пилот на издирвателен и спасителен хеликоптер на Кралските военновъздушни сили в Северозападен Уелс.

 

"Работата ще позволи на херцога да развие оперативния си опит в Кралските военновъздушни сили. Докато беше на служба, той осъществи над 150 операции по издирване и спасяване", съобщава говорител на двореца.

 

Заради новата работа Уилям, съпругата му Кейт и синът им принц Джордж, който миналия месец навърши една година, ще трябва да поделят времето си между новоремонтирания дворец Кенсингтън в Лондон и Анмър хол, къща в частното имение на кралица Елизабет II в Норфолк, Източна Англия.