В Парачин се намира предприятие за производство на стъкло, което е на банкера

Цветан Василев не е в Сърбия. Това установи  екип на Нова, който тръгна по следите на издирвания банкер. 

 

Преди дни излезе информация, че Василев е намерил убежище в град Парачин, където притежава стъкларска фабрика.

Още по темата

 

В Парачин Цветан Василев е известен като Газдата. Знаят го като големия бос, който през 2012 година на практика придобива фабриката за стъкло за 35 милиона евро. В началото на тази година банкерът, заедно със сръбския президент Томислав Николич, откриха нова поточна линия за производство на стъклен амбалаж.

 

Първото място, където екипът на Нова потърси Василев е административната сграда на стъкларския завод. От ръководството на предприятието нито отрекоха, нито потвърдиха Цветан Василев да е там. Заявиха, че нямали информация за версията, разпространена от сръбските медии.

 

В малките населени места обикновено хората се познават. Още повече фабриката за стъкло дава работа на много хора от града. В центъра на Парачин хората твърдят, че не са го виждали, а и не го знаят кой е. 

 

В общината няма как да не знаят за такъв голям инвеститор като Василев.

 

„Нямаме информация Цветан Василев да е тук. Видях го последно, когато с президента откриха новата производствена линия. След това проверих и в Интернет какво пише за него и банката”, обясни кметът на Парачин Саша Паунович.

 

Стъкларският завод осигурява поминък на около 500 души, обясни още кметът. Според него заводът има осигурени пазари. Предвид положението на Корпоративна банка обаче, бъдещето на предприятието било под въпрос.

 

„Интерес има от други инвеститори, тъй като производството е последен писък на технологиите. Ако кризата с банката се задълбочи, заводът просто ще бъде продаден”, обясни Паунович.

 

Повече гледайте във видеото!