Предстои да бъде гледана мярката за неотклонение на банкера

Банкерът Цветан Василев е бил разпитван в Сръбския висш съд късно снощи, около 21.00 ч. местно време. Това научи Нова ТВ от свои източници. Днес предстои да му бъде гледана мярката за неотклонение. 
 
Припомняме ви, че Цветан Василев се е предал сам в криминалното управление на Нови Белград. Това е станало заедно с неговия сръбски адвокат. Първите думи на банкера са били: „Взех най-лесното решение”. 
 
Темата заема съществено място в сръбската пресаВ сръбската преса има различни спекулации по темата. Предполага се, че е възможно да има договорка между Цветан Василев и българските власти. Отбелязва се и че сръбската полиция е била тръгнала по следите на Василев, след като е била издадена заповедта за арест от Интерпол.
 

„Сръбската преса отделя голямо внимание на темата. При немалко издания дори е поместена на първа страница”, коментира за „Здравей, България” журналистът Николай Кръстев от БНР. По негови думи процедурата по екстрадицията на Василев може да продължи доста дълго време. 

 

„За никого не е в интерес да продължи дълго. Белград, водейки надпревара за своето членство в ЕС, иска да покаже, че е доверен партньор в тази сфера и вероятно от една седмица до 10 дни можем да говорим за екстрадирането на Цветан Василев към България. Предстои да видим какви ще бъдат решенията днес и утре на сръбските власти”, допълни журналистът. 

Междувременно БНБ обяви официално, че удължава с два месеца надзора на КТБ и банка „Виктория”.
 
Повече по темата разберете от видеата.