Доброволците ще помогнат и за реставрирането на ботаническата алея за незрящи

Инициатива, която предстои утре. „Моят зелен град” и тази година ще обедини стотици доброволци в обща кауза - опазване на околната среда.  

 

На 28 септември организаторите, заедно с всички желаещи доброволци ще почистят и облагородят местностите „Дендрариум“ и „Игликини поляни“, ще възстановят счупени мостчета и парапети, ще боядисат и лакират планинските масички, пейки и беседки, ще поставят нови шезлонги за почивка на слънце. Доброволците ще помогнат и за реставрирането на ботаническата алея за незрящи. 

 

За децата ще има специални опознавателни обиколки на местността за наблюдение на птиците, животните и растенията в природен парк „Витоша“. Малчуганите ще се научат да превръщат ненужните отпадъци в красиви украшения и ще получат съвети как да помогнат за опазване на природата. 

 

Седмото поредно издание на инициативата „Моят зелен град“ ще обедини жителите на 23 български града. В кампанията имат възможност да се включат всички жители и гости не само на София, но и на Варна, Бургас, Ямбол, Добрич, Търговище, Шумен, Силистра, Пловдив, Димитровград, Хасково, Смолян, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Сандански, Пазарджик, Монтана, Враца, Плевен, Боровец и Банско. 

 

Организаторите ще осигурят необходимите материали на всички желаещи да се включат в инициативата в своя град.